Mineraller Vücudumuzun Olmazsa Olmazı !
Özellikle süt ve süt ürünleri ile, yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler, fındık, narenciye ve bazı balıklarda bulunur.
MAGNEZYUM
Soya fasulyesi, fındık, süt, balık, yeşil yapraklı sebzeler ve tahıllar önemli kaynaklarıdır.
Deniz ürünleri, et, karaciğer, fındık, süt ve yumurtada bulunur.
POTASYUM
Çoğunlukla et, süt, sebze (özellikle patates), meyvelerde (özellikle muz) bulunur.
Sinir iletişimlerini ve kasların kasılmalarını, enerji oluşumunu sağlar.
DalakYumurta sarışı, et, balık, ciğer,, yeşil yapraklı sebzeler en önemli kaynaklarıdır.
SODYUM
Büyümenin ve cinsel gelişimin normal gelişimini ve yaraların iyileşmesini sağlar.
Tuz, füme etler önemli alım kaynaklarıdır
Süt ve süt ürünlerinde de bulunmaktadır.
Kasların çalışmasına, vücudun su dengesinin sağlanmasına yardımcıdır.
Hemoglobin yapımında görevlidir.
Metabolizmanın uyarılmasına yarayan enzimlerin oluşturulmasını
Vücudun suyunu dengeler, kasların kasılmalarını sağlar, kalbin normal atış ritmini korur.
Kemik ve diş sağlığı için önemlidir. Kanın pıhtılaşmasını, kasların kasılmasını sağlar.
Sinir iletişimlerini gerçekleştirir.
SELENYUM
Oksijen radikallerini azaltarak Glikoz tolerans faktörü olarak kanser riskini azaltır.
KROM
Glikoz tolerans düzeltici olarak bilinir.
FOSFOR
Süt ürünleri, sakatatlar, et ve kurubaklagillerde bulunur. Kemik ve diş yapısını oluşturur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder